• darkblurbg

Wil je op een kwalitatief hoge en toch snelle manier je rijbewijs behalen, dan is de spoedcursus ideaal. Het is aan te raden dat je in het bezit bent van je theoriecertificaat, voordat je aan de spoedcursus begint. Je dient namelijk in het bezit van je theoriecertificaat te zijn voordat je praktijkexamen gaat afleggen. Autorijschool Alex kan een theorie-examen voor je reserveren.

Wanneer je besloten hebt om de spoedcursus te reserveren, ontvang je van Autorijschool Alex het lesrooster en de datum van het praktijkexamen.

Extra

 • Voordelige lestarief en actieprijs
 • Deskundige, geduldige en vriendelijke autorij-instructeur.
 • Persoonlijke begeleiding; je krijgt les van dezelfde autorij-instructeur
 • Comfortabele, rookvrije sportieve lesauto volgens CBR-norm
 • De autorijlessen worden op je eigen voortgangstempo afgestemd, volgens een gestructureerd lesplan met leskaart en instructiekaart
 • Er wordt zeer veel aandacht gegeven aan de juiste kijktechniek, verkeersinzichtelijk rijden, zelfstandigheid en het “nieuwe rijden”
 • Voorbereiding op het rijexamen door middel van Tussen-Tijdse-Toets
 • Autorijlessen van 120 minuten behoren tot de mogelijkheden
 • Diverse voordelige lespakketten, spoedopleiding en opfriscursussen voor jong en oud
 • Rijles is in Sneek en omstreken. Tevens rijden we op de A7 naar de Afsluitdijk, knooppunt Joure en het Klaverblad bij Heerenveen
 • Autorijles in een andere stad is zelfs mogelijk (Leeuwarden, Heerenveen en Emmeloord) (Friesland)
 • Rij-angst en toch zelf weer graag willen autorijden? Dan bent u ook bij ons aan het goede adres

Autorijlessen vanaf 16,5 jaar

Vanaf 16,5 jaar mag je starten met het volgen van autorijlessen. Ook mag je met 16,5 jaar een tussentijdse toets afleggen.
Voorheen was de minimumleeftijd 18 jaar. Jongeren mogen nu eerder rijlessen nemen en rijexamen doen dankzij 2toDrive.

Begeleid rijden opgenomen in de wet

Het experiment 2toDrive liep van 2011 tot en met  2017. 2toDrive, ook wel  begeleid rijden genoemd, is ingevoerd in de wet per 15 maart 2018.

Je mag vanaf je 16e theorie-examen doen. Ben je 16,5 jaar? Dan mag je praktijklessen volgen en een tussentijdse toets afleggen. De begeleiderspas kun je ook vanaf 16,5 jaar aanvragen.

Dankzij 2toDrive kunnen jongeren vanaf 17 jaar hun rijbewijs halen. Tot hun 18e jaar mogen zij onder begeleiding van een coach autorijden.

Rijexamen vanaf 17 jaar

Om praktijkexamen te doen bij het CBR moet je 17 jaar zijn. Voorwaarde is dat u:

Als je slaagt voor het examen, kunt u een rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis.

Tot 18 jaar rijden met een coach

Jongeren onder 18 jaar mogen alleen rijden met een coach. Ook moeten zij altijd een begeleiderspas bij zich hebben. Op die pas staan de namen van de coaches. Jongeren van 17 jaar kunnen pas een autorijbewijs (B) aanvragen als zij ook een begeleiderspas hebben aangevraagd. Zonder begeleiderspas mag je vanaf 18 jaar uw rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis.

Opfriscursus(extra)

Voor automobilisten van 55 jaar en ouder, is het vaak al jaren geleden dat zij autorijles hebben gevolgd en hun rijbewijs hebben behaald. Sindsdien hebben er veel veranderingen plaatsgevonden in het verkeer en zijn er nieuwe verkeersregels bij gekomen of veranderd. Het is drukker geworden op de weg, mensen schijnen meer haast te hebben dan vroeger, er zijn nieuwe verkeerssituaties ontstaan (zoals minirotondes, ovondes, ovatondes en turborotondes) en de verkeersregels zijn hierdoor regelmatig aangepast (bijvoorbeeld de matrixborden en wegbelijning).

Mogelijk zijn er bovendien bij mensen met jarenlange rijervaring goede en minder goede gewoontes in het rijgedrag geslopen. Naarmate men ouder wordt, kunnen waarnemingsvermogen, reactiesnelheid en concentratievermogen minder worden. Het kan daarom goed zijn weer een aantal autorijlessen te nemen om uw autorijden op te frissen.

Dat kan bij Autorijschool Alex. Er wordt autorijles gegeven door een gediplomeerd   rijinstructeur. Onder andere worden de nieuwe verkeersregels en verkeerssituaties besproken en de rij-gewoontes worden 'doorgelicht'. Ook behandelen we het aspect van milieubewust autorijden; het Nieuwe Rijden'.

Voor alle duidelijkheid; er is geen sprake van een cursus met een rij-examen als afsluiting.

De korte cursus kan in overleg worden gepland. De cursus bestaat uit minimaal 2 lesuren met aandacht voor de verkeerstheorie, rijvaardigheidsrit in de lesauto en daarna mogelijkheid met uw eigen auto te rijden, gevolgd door een evaluatie en nabespreking.

De kosten voor deelname aan deze cursus bedragen € 149,00 per persoon bij 4 lesuren. Op verzoek kunnen we de cursus verlengen of toespitsen op een bepaald probleem. U moet wel in het bezit zijn van een geldig rijbewijs-B.

Tevens kunnen wij u begeleiden bij een rijtest van het CBR, waarbij u in een van onze lesauto's de test kunt doen.

Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Autorijschool Alex telefoonnummer 06-106 48 157 of via e-mail info@autorijschoolalex.com

November 2011

1 november 2011 is het nieuwe rijden van kracht gegaan. Op de site www.2todrive.nl kan je terecht voor een leeftijdscheck en alle overige informatie hierover