• darkblurbg

Wil je op een kwalitatief hoge en toch snelle manier je rijbewijs behalen, dan is de spoedcursus ideaal. Het is aan te raden dat je in het bezit bent van je theoriecertificaat, voordat je aan de spoedcursus begint. Je dient namelijk in het bezit van je theoriecertificaat te zijn voordat je praktijkexamen gaat afleggen. Autorijschool Alex kan een theorie-examen voor je reserveren.

Wanneer je besloten hebt om de spoedcursus te reserveren, ontvang je van Autorijschool Alex het lesrooster en de datum van het praktijkexamen.

Extra

 • Voordelige lestarief en actieprijs
 • Deskundige, geduldige en vriendelijke autorij-instructeur.
 • Persoonlijke begeleiding; je krijgt les van dezelfde autorij-instructeur
 • Comfortabele, rookvrije sportieve lesauto volgens CBR-norm
 • De autorijlessen worden op je eigen voortgangstempo afgestemd, volgens een gestructureerd lesplan met leskaart en instructiekaart
 • Er wordt zeer veel aandacht gegeven aan de juiste kijktechniek, verkeersinzichtelijk rijden, zelfstandigheid en het “nieuwe rijden”
 • Voorbereiding op het rijexamen door middel van Tussen-Tijdse-Toets
 • Autorijlessen van 120 minuten behoren tot de mogelijkheden
 • Diverse voordelige lespakketten, spoedopleiding en opfriscursussen voor jong en oud
 • Rijles is in Sneek en omstreken. Tevens rijden we op de A7 naar de Afsluitdijk, knooppunt Joure en het Klaverblad bij Heerenveen
 • Autorijles in een andere stad is zelfs mogelijk (Leeuwarden, Heerenveen en Emmeloord) (Friesland)

 Je eerste rijles op je 16de

 • Rij-angst en toch zelf weer graag willen autorijden? Dan bent u ook bij ons aan het goede adres

Opfriscursus(extra)

Voor automobilisten van 55 jaar en ouder, is het vaak al jaren geleden dat zij autorijles hebben gevolgd en hun rijbewijs hebben behaald. Sindsdien hebben er veel veranderingen plaatsgevonden in het verkeer en zijn er nieuwe verkeersregels bij gekomen of veranderd. Het is drukker geworden op de weg, mensen schijnen meer haast te hebben dan vroeger, er zijn nieuwe verkeerssituaties ontstaan (zoals minirotondes, ovondes, ovatondes en turborotondes) en de verkeersregels zijn hierdoor regelmatig aangepast (bijvoorbeeld de matrixborden en wegbelijning).

Mogelijk zijn er bovendien bij mensen met jarenlange rijervaring goede en minder goede gewoontes in het rijgedrag geslopen. Naarmate men ouder wordt, kunnen waarnemingsvermogen, reactiesnelheid en concentratievermogen minder worden. Het kan daarom goed zijn weer een aantal autorijlessen te nemen om uw autorijden op te frissen.

Dat kan bij Autorijschool Alex. Er wordt autorijles gegeven door een gediplomeerd   rijinstructeur. Onder andere worden de nieuwe verkeersregels en verkeerssituaties besproken en de rij-gewoontes worden 'doorgelicht'. Ook behandelen we het aspect van milieubewust autorijden; het Nieuwe Rijden'.

Voor alle duidelijkheid; er is geen sprake van een cursus met een rij-examen als afsluiting.

De korte cursus kan in overleg worden gepland. De cursus bestaat uit minimaal 2 lesuren met aandacht voor de verkeerstheorie, rijvaardigheidsrit in de lesauto en daarna mogelijkheid met uw eigen auto te rijden, gevolgd door een evaluatie en nabespreking.

De kosten voor deelname aan deze cursus bedragen € 149,00 per persoon bij 4 lesuren. Op verzoek kunnen we de cursus verlengen of toespitsen op een bepaald probleem. U moet wel in het bezit zijn van een geldig rijbewijs-B.

Tevens kunnen wij u begeleiden bij een rijtest van het CBR, waarbij u in een van onze lesauto's de test kunt doen.

Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Autorijschool Alex telefoonnummer 06-106 48 157 of via e-mail info@autorijschoolalex.com

November 2011

1 november 2011 is het nieuwe rijden van kracht gegaan. Op de site www.2todrive.nl kan je terecht voor een leeftijdscheck en alle overige informatie hierover